נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
רבים מאיתנו מכירים חבר, מכר או קרוב משפחה שעבר התקף לב או נזקק לצנתור לב בפתאומיות. ואכן, התקף לב הינו סיבת מוות מובילה בעולם המערבי. הודות לטכנולוגיות רפואיות מתקדמות, קיימת כיום בדיקה לגילוי מוקדם של היתכנות להתקף לב: CT לב, או בשמה המוכר צנתור וירטואלי.
בבדיקה זו מאבחנים את מצב עורקי הלב, המסתמים וחדרי הלב, אצלנו ברפאל היא מתבצעת באמצעות מכשיר CT המהיר והחדיש בעולם. שיטת הסריקה החדשנית מפחיתה באופן דרמטי את החשיפה לקרינה ומשפרת את איכות התמונה.
בדיקת הצנתור הווירטואלי שבבית החולים רפאל מתבצעת על-ידי צוות מקצועי ומיומן ומפוענחת על ידי פרופ' אלי קונן, מחלוצי בדיקות CT וה-MRI בישראל ומתפקד בין היתר כראש אגף דימות במרכז הרפואי שיבא.
ככל שהגילוי מוקדם יותר, כך ניתן להתחיל מוקדם יותר בטיפול המונע: שינוי אורח החיים, נטילת תרופות ובמקרה הצורך גם צנתור פולשני.
לפרטים נוספים וקביעת תור, אנא התקשרו למכון מ.א.ר בטלפון: *5867
כדי לבצע את תפקידו כראוי, הלב שלנו זקוק לאספקת דם וחמצן משלושה עורקים ראשיים (בעברית- העורקים הכליליים, ובלועזית -עורקים קורונריים, Coronary arteries).
במצב בו קיימת היצרות באחד העורקים (לרוב על רקע מחלת הטרשת), מופיעים כאבי חזה הידועים בשם אנגינה פקטוריס. במקרים חמורים יותר בהם העורק נחסם, יופיע אוטם בשריר הלב, אשר יביא להתקף לב ובכך לסכנת חיים.
היצרות עורקים עד לכדי אוטם (חסימת עורקים) בשריר הלב ידועים בשם "מחלת לב כלילית"
בדיקת CT של הלב, הנקראת גם צנתור וירטואלי, היא הבדיקה האמינה ביותר לגילוי היתכנות להתקף לב ומאפשרת לגלות אותה כבר בשלביה ההתחלתיים. הבדיקה מאפשרת דגימה מדויקת ביותר של עורקי הלב ומצב היצרותם.
צנתור וירטואלי מתבצע באופן דומה לבדיקת CT רגילה, עם כמה שינויים.
במהלך הבדיקה יוחדר עירוי לווריד, דרכו יוזרק חומר ניגוד רגיל של CT - יוד, המסייע באבחון מצב העורקים. קצב הלב ינוטר באמצעות אק"ג, לכן יודבקו מדבקות על בית חזה לפני תחילת הסריקה.
בשונה מבדיקת מיפוי לב: היוד המוזרק ב-CT אינו רדיואקטיבי ולכן הנבדק לא מקרין את סביבתו לאחר הבדיקה.
משך הבדיקה עצמה כ-10 דקות והיא מתבצעת בערות מלאה (כלומר אין צורך בטשטוש או בהרדמה).
לפני הבדיקה הצוות יצור איתך קשר, ישאל שאלות חשובות וידריך אותך כיצד להתכונן לפעולה. בשעות שלפני הבדיקה, סביר שיומלץ לך להימנע ממשקאות המכילים קפאין ולשהות בצום ממזון.
כמו כן, ייתכן שלפני הפעולה יינתנו תרופות שיסייעו לקבל תוצאות טובות יותר, למשל תרופה המורידה את מהירות פעימות הלב. כמו כן, ייתכן שתתבקשו להפסיק נטילה של תרופות מסוימות.
מכיוון שמדובר בבדיקה קצרה, לא פולשנית וללא הרדמה תוכלו להשתחרר הביתה כבר לאחר הבדיקה, ללא צורך באשפוז. בסיום הבדיקה, סביר שתתבקשו להרבות בשתייה על מנת ׳לשטוף החוצה׳ את היוד המיוחד שהוזרק.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.