חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב

אנדרולוגיה היא תחום המתמקד בבריאות הגבר, כולל טיפול בפריון, תפקוד מיני, חוסר טסטוסטרון, כאבים בפין ועוד.  פעמים רבות גברים לא פונים לטיפול בשל בושה, חוסר מידע או חוסר מודעות, מה שעלול להוביל לתחושת חוסר ביטחון ולבעיות בקשרים האישיים ובתפקוד היומיומי.

במרכז לאורולוגיה ובריאות הגבר בבית החולים רפאל אנו מציעים טיפולים מקצועיים הן בפריון הגבר והן בתפקוד מיני.

פריון הגבר

בעיות פוריות הן נושא רגיש שיכול להשפיע על זוגות רבים. גברים המתמודדים עם קושי ביכולת להוליד ילדים עשויים לחוות מתח ודאגה. המרכז שלנו מציע אבחון מקיף כדי לזהות את הגורמים האפשריים לירידה בפוריות, הכוללים בעיות פיזיות כמו תסמונות גנטיות, בעיות הורמונליות או מחלות כרוניות, כמו גם גורמים סביבתיים ואורח חיים.

לאחר האבחון, הצוות ימליץ על טיפולים מותאמים אישית שיכולים לכלול שינויים באורח החיים, טיפול תרופתי או טכנולוגיות מתקדמות כמו IVF. 

תפקוד מיני

תפקוד מיני תקין הוא חלק חשוב מהבריאות הכללית של גברים. בעיות כמו ירידה בליבידו, בעיות זיקפה וכאב במהלך יחסי מין עשויות להיגרם ממגוון סיבות, כולל בעיות פיזיות, נפשיות או הורמונליות. במרכז האורולוגיה בבית החולים אנו מתמקדים באבחון מדויק של המצבים האלו, תוך דגש על מתן פתרונות מותאמים אישית.

הצוות שלנו מורכב מרופאים מומחים בתחום, המציעים מגוון טיפולים, כולל תרופות, טיפול הורמונלי ושיטות חדשניות. אנו מחויבים לסייע לכם לשוב לתפקוד מיני תקין ולשפר את איכות חייכם, בסביבה תומכת ודיסקרטית.

תשובות לשאלות נפוצות

מתי מומלץ לפנות להתייעצות?

על פי ההגדרה המקובלת, כאשר מנסים להיכנס להיריון מעל שנה ללא שימוש באמצעי מניעה. אולם גם לאחר מספר חודשים ניתן להתחיל בבירור, במיוחד אם מדובר בגיל 35 ומעלה ובכל מקרה כל אחד מבני הזוג צריך להיבדק באופן בלתי תלוי.

מה המקור לאי-פריון בגברים?

מקורן של בעיות הפריון אצל גברים מגוון בדיוק כמו אצל נשים, ודורש התייחסות ובדיקה מעמיקה ויסודית של הגבר. פעמים רבות, הבעיה תבוא לידי ביטוי כירידה בכמות או באיכות הזרע, אך לא בהכרח, תהליך הפקת הזרע מורכב מייצור הזרע שמקורו באשכים והעברתו בעזרת צינורית הזרע אל השופכה, לכן מקור הבעיה עשוי להיות באחת משלוש התחנות. כמו כן, תהליך יצירת הזרע מושפע מהורמונים, מצב הבריאות הכללי וכן מהרגלי תזונה ואורחות חיים.

גורמים העשויים להשפיע על איכות וכמות הזרע:
  • וריקוצלה "דליות האשך"- הינה הסיבה הנפוצה ביותר לבעיות פריון שניתנת לטיפול.
    (היא קיימת בקרב 15% מתוך האוכלוסייה הכללית ואצל 30-40% מהגברים בעלי בעיית פוריות) וריקוצלה הינה הרחבה של הורידים המנקזים את האשך. המחשבה היא שהורידים המורחבים גורמים לשינוי התנאים באשך לרבות עלית הטמפרטורה והצטברות של חומרים אשר פוגעים בייצור התקין של הזרע. ביטול ורידים אלו בניתוח קטן בגישה מיקרוסקופית עשוי לשפר את ספירות הזרע בכ-70% מהמקרים, ובחלקם אף לסייע לזוג שהיה מועמד לטיפולי הפרייה להיכנס להיריון טבעי. גם בקרב זוגות שבטיפולי הפרייה , תיקון וריקוצלה יכול להוריד את כמות הטיפולים עד להיריון.
  • חסימות צינור מוביל הזרע ברמות שונות – יכולות להיגרם כתוצאה מדלקות באשך (אורכיטיס), מחלות זיהומיות שונות (זיבה, עגבת, איידס).
  • סיבות מולדות - חוסר התפתחות של חלק ממערכת נשיאת הזרע המנקזים את האשך. בנוסף, חסימות יכולות לנבוע גם מניתוחי עבר כגון :קיבוע אשכים, תיקון הדרוצלה (ניקוז מים באשכים), ניתוחי ערמונית (פרוסטטה), ניתוחים בטניים שונים ואף ניתוחים לתיקון בקעים מפשעתיים עשויים לגרום לחסימת צינורות הזרע באופן חד\דו צדדי.
  • בעיות בתפקוד המיני – בעיות בחשק מיני, בעיות זקפה, שפיכה מוקדמת, כאבים בעת קיום יחסי מין, וכן בעיות פסיכולוגיות או ביחסים בין בני הזוג.
  • אשך טמיר - בעיה מולדת שבה האשך לא נמצא בשק האשכים, גם לאחר ניתוח להורדה וקיבוע האשך בגיל צעיר עדיין תיתכן פגיעה בפוריות לטווח הארוך.
  • אורח חיים - עישון, שתייה מופרזת של אלכוהול, צריכת סמים, השמנת יתר וחשיפה גבוהה למצבי לחץ.
  • סיבות סביבתיות - חשיפה למינוני קרינה גבוהים, חשיפה ממושכת למתכות כבדות לדוגמה עופרת, חימום ממושך של שק האשכים - חשיפה לטמפרטורה גבוהה לאורך זמן יכולה לפגוע בספירות הזרע (שימוש קבוע בג'קוזי, מושבים מחוממים).
  • חוסר איזון הורמונלי - ירידה ברמות הטסטוסטרון, חוסר איזון בבלוטת התריס (תירואיד) ובהורמונים נוספים יכולים להתבטא בירידה בייצור הזרע.
  • תרופות - נטילת תרופות המפחיתות את ייצור הזרע כגון טיפול ממושך בטסטוסטרון, שימוש ממושך בסטרואידים אנאבוליים (המשמשים להגדלת מסת השריר), תרופות כימותרפיות, נוגדי חרדה ודיכאון.
  • שפיכה אחורית - מצב בו זרע נפלט לשלפוחית השתן במקום להיפלט החוצה. עשוי להיגרם במצבים שונים: סכרת, פגיעות עמוד שדרה, ניתוחים שונים באיזור השלפוחית, ניתוחים בטניים, ניתוחי ערמונית והשופכה.
  • בעיות כרומוזומליות\גנטיות – תסמונות שונות העוברות בתורשה ועשויות לפגוע בפריון הגבר כגון: תסמונת קלינפלטר, תסמונת קלמן ציסטיק פיברוזיס.
מהם הפתרונות?

הרפואה המודרנית והטכנולוגיות המתקדמות מציעים לנו קשת שלמה של פתרונות החל מטיפולים שמרניים, טיפולים תרופתיים\הורמונליים וכלה בטיפולים ניתוחיים מתקדמים. חשוב לדעת שלפני שניגשים לפתרונות יש לאבחן את הבעיה וזאת באמצעות ביקור אצל אורולוג\ית שמתמחה בטיפול בפריון הגבר (אנדרולוגיה) וקיום סדרת בדיקות מומלצות.

ניתן לטפל בבעיות פריון של הגבר, בחלק מהמקרים אפילו בפתרונות מיידים ופשוטים יחסית. מזכירים לכם שבכ- 50% מהמקרים בישראל מקור הבעיה הוא הגבר ובחלק מהמקרים לשני בני הזוג קיימת בעיה שכדאי לאבחן ולטפל במקביל. אבחון נכון יכול לחסוך לכם זמן, טיפולים מיותרים לבת הזוג, ולקרב אתכם אל ההיריון הרצוי.

נשמח לעמוד לשירותכם

שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.

 

שדות המסומנים ב* הינם שדות חובה