נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
המרכיב התזונתי מהווה חלק בלתי נפרד ומשמעותי בבריאותנו. הוא האחראי למניעת מחלות, להחלמה מהירה אחרי ניתוח, וכן שיפור איכות החיים לאחריו.
בבית החולים רפאל פועלת יחידה לתזונה ודיאטה האחראית על ייעוץ וליווי מטופלים לאחר ניתוח. שרות היחידה כולל הכנת תפריט מותאם אישית לכל מטופל לפי צרכיו התזונתיים ובהלימה לסוג הניתוח שעבר ולמצבו הרפואי. כמו כן, ייעוץ למטופלים בדגש על תמיכה תזונתית לאחר הניתוח, דאגה למטופלים אשר ניזונים בהזנה מיוחדת או בעלי צורך למגבלות מיוחדות בתפריט.
ברפאל אנו מקדמים בריאות ומספקים תפריט בסטנדרטים גבוהים הכולל דגים העשירים באומגה 3, דגנים מלאים, מגוון ירקות ופירות וקטניות, ובמקביל לעבודה השוטפת מתבצעת ביקורת קפדנית במטבח בית החולים.
יחידת התזונה והדיאטה עובדת בשיתוף פעולה עם הרופאים, האחיות, הרוקחת, התברואנית, כוחות העזר של המחלקה ועובדי המטבח, אשר מחלקים את המזון על מנת לספק את השירות הטוב והמדויק ביותר בהתאם לצרכיהם המשתנים של מטופלינו.
אילנה ניקיפורובה - תזונאית מוסמכת, בעלת ניסיון בתזונה קלינית (B.Sc, RD) במסגרת ציבורית ופרטית, בעלת תואר שני בבריאות הציבור MPH מאוניברסיטת תל אביב.
מייל: ilanan@raphaelhospitals.co.il
טלפון מוקד השירות: 03-7752000
במהלך הניתוח קיבלתם חומרי הרדמה, אשר עלולים להשפיע על מערכת העיכול ולייצר תחושת בחילה והקאות.
הקפדה על הפעולות הבאות תסייע בהקלה על התסמינים:
במידה והניתוח שעברתם קשור למערכת העיכול, במהלך האשפוז דיאטנית תיגש אליכם ותיתן הנחיות מותאמות לניתוח שעברתם.
בהצלחה רבה והחלמה מהירה!
הדרכה תזונתית בזמן עצירות
עצירות מופיעה לאחר ניתוח בשל חומרי הרדמה, טיפול תרופתי נגד כאבים, חוסר בפעילות גופנית ושינויים באכילה לאחר הניתוח. בנוסף לכך, גם לחץ וחרדה משפיעים על פעילות המעיים, ולכן מומלץ לחזור מהר ככל האפשר להרגלי החיים ולשמור על ההנחיות האלה:
שתייה מרובה
יש לשתות 2-1.5 ליטרים של נוזלים ביום, כמו מים, מרק צח וחליטת צמחים, מאחר שהשתייה מרככת את הצואה. מומלץ לחלק את השתייה על פני היום.
תזונה עשירה בסיבים
יש לאכול מזונות העשירים בסיבים תזונתיים, כמו פירות וירקות (בעיקר אלה הנאכלים עם קליפתם), לחם מחיטה מלאה, דגני בוקר מדגנים מלאים, קינואה, בורגול, גריסים, כוסמת, גרנולה וקטניות (עדשים, שעועית, אפונה, גרגירי חומוס ופול). הסיבים מתנפחים במעי בנוכחות מים וגורמים לתנועתיות המזרזת את היציאה. מומלץ לאכול לפחות 5 מנות ירק ביום ועד 3 מנות פרי עם הקליפה.
חיידקים פרוביוטיים
מומלץ לאכול יוגורט ביו אחד ביום. צריכה של יוגורט ביו מזרזת יציאות ומסייעת לעיכול תקין. אפשר גם לקחת תוסף המכיל חיידקים פרוביוטיים.
טיפים נוספים למניעת עצירות:
בברכת רפואה שלמה, היחידה לתזונה ודיאטה
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.