נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
מחלת דופיטרן היא מצב שבו שכבה תת-עורית בכף היד, הנקראת 'פאציה', מתעבה ובכךף עלולה להגביל את תפקוד האצבעות וכף היד.
המגבלה יכולה להתפתח באיטיות לאורך זמן. תחילה, היא באה לידי ביטוי בגושים קטנים בכף היד, אך גם יכולה להתקדם ולגרום להתכווצות ולהגבלה בתנועת האצבעות ולפגיעה בפעילות היום-יומית ובאיכות החיים.
עדיין לא יודעים מדוע דופיטרן נוצר, אך ידוע שמין גברי, אירועים קודמים במשפחה, שתיית אלכוהול, מחלות מסוימות וגיל מבוגר, יכולים להוות גורמי סיכון להתפתחותו.
לרוב, דופיטרון היא מחלה שמתקדמת לאט לאורך שנים. טיפול באמצעות הזרקות סטרואידים לכף היד, יכול לעכב את התקדמות המחלה. טיפול באמצעות סד והגבלת תנועה יכול להקל על התסמינים.
טיפולים לא ניתוחיים נוספים כוללים ניקוב של הרקמה באמצעות מחט במרפאה או הזרקה של אנזימים שיעזרו להחליש את ההתכווצות.
אם המחלה מפריעה לתפקוד היד, ייתכן שהצוות הרפואי ימליץ לך על ניתוח. מטרת הניתוח היא להפחית את ההתכווצות ולהשיב את תנועת האצבעות.
ניתוח לטיפול בדופיטרן מאפשר טיפול עם השפעה ארוכה יותר בהשוואה לטיפולים אחרים.
ישנה שיטה ניתוחית מרכזית לטיפול בדופיטרן ששמה הוא Fasciectomy. במסגרת ניתוח זה, מבצעים חתך או חתכים בכף היד, ואז חותכים את הפאציה המעובה - הרקמה שגורמת להתכווצות. ייתכן שלאחר הפעולה הצוות ישאיר את העור פתוח ויאפשר לו להיסגר מעצמו.
פעולה נרחבת יותר, Subtotal palmar fasciecromt, כוללת לא רק חיתוך של הפאציה אלא גם הוצאה שלה. בפעולה זו החתכים לרוב גדולים יותר, ולעיתים יהיה צורך בשתלי עור על מנת לסייע להחלמה של הפצע הניתוחי. השימוש בפעולה זו הוא במקרים מורכבים יותר.
לפני הניתוח תיפגשו עם רופא/ה עם מומחיות בכירורגיה של היד. הצוות הרפואי ישאל אותך על מצבך הבריאותי הכללי והתסמינים ויבצע בדיקה גופנית. (ייתכנו הפניות לבדיקות נוספות). לאחר מכן, ינתן הסבר על הטיפול המומלץ ועל ההכנות שיש לבצע במסגרתו, לרבות הפסקה או התחלה של נטילת תרופות, או שהות בצום ביום הפעולה. הרגישו חופשי לשאול כל שאלה.
בדרך כלל ניתן להשתחרר הביתה כבר ביום הפעולה.
לקראת השחרור יוסבר לך כיצד להקל על כאבים וכיצד להפחית נפיחות ונוקשות ביד. כמו כן, סביר להניח שיותאם לך סד לכף היד ושיוסבר לך על הצורך בפיזיותרפיה לאחר הניתוח.
מרבית המטופלים מדווחים על שיפור בתפקוד היד אך חשוב לדעת שיש מטופלים שלא יחושו שיפור לאחר הניתוח. כמו כן, תיתכן חזרה של המצב גם לאחר שיפור.
כמו כל פעולה רפואית, גם לניתוח לטיפול בדופיטרן עלולים להיות סיבוכים. סיבוכים אלה יכולים לכלול כאב, הצטלקות, פגיעה בעצבים או בכלי דם, זיהום של הפצע ונוקשות. הצוות הרפואי יסביר לך על הסיבוכים האפשריים לפני הפעולה.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.