נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
גסטרוסקופיה הינה בדיקה של מערכת העיכול העליונה. הבדיקה מבוצעת לצורך אבחון וטיפול של מחלות של מערכת העיכול העליונה הכוללת את הושט, הקיבה והתריסריון.
בזמן בדיקת הגסטרוסקופיה ניתן לבצע מספר פעולות כמו זיהוי גידולים בשלב מוקדם, לקיחת דגימת ביופסיה, כריתת פוליפים בקיבה, עצירת דימום, שליפת גופים זרים והרחבת היצרויות. יתרונות אלה הופכים את הבדיקה מכלי דיאגנוסטי (אבחוני) בלבד לכלי טיפולי.
לפני תחילת הבדיקה תתקבלו ע”י הצוות הסיעודי שיכין אותך ותתבקש ללבוש חלוק בית חולים, בדיקת הגסטרוסקופיה מתבצעת תחת מתן זריקת טשטוש לווריד אותה נותן הרופא לפני התחלת הבדיקה. לאחר השפעת החומר, מתחיל הרופא להחדיר את האנדוסקופ דרך הגרון. החדרת המכשיר אינה כרוכה בכאב ולא מפריעה לנשימה. בעזרת מכשיר האנדוסקופ יתקדם הרופא דרך הלוע אל הוושט ומשם לקיבה ולתריסריון. בדיקת גסטרוסקופיה אורכת בממוצע כ-10 דקות ולעיתים אף פחות. לאחר הבדיקה עובר הנבדק לנוח בחדר התאוששות ולשיחה עם הרופא לאחר שיתאושש.
ההכנה לבדיקה מהווה את החלק החשוב ביותר שנמצא תחת אחריותך. במידה וההכנות לא יושלמו במלואן קיים סיכוי גבוה שלא תוכלו לבצע את הבדיקה. לכן, אנא הקפד לבצע את הוראות ההכנה במלואן ודווח לנו על כל בעיה.
תקבלו את דו"ח הבדיקה ותשוחח עם הרופא להמשך בירור וטיפול אם נדרש.
עליכם לצום שמונה שעות לפני הבדיקה. ניתן לשתות מים צלולים עד 3 שעות לפני הבדיקה.
לפני תחילת הבדיקה, חשוב שנוודא שכל המידע הרפואי הנדרש לביצועה כמתוכנן זמין לנו. לצורך כך, הנכם מתבקשים להביא עמכם את החומרים הבאים:
נבדקים הנוטלים תרופות נוגדות קרישה מסוג אספירין, פלביקס, או תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות נמצאים בסיכון קטן לדימום ולכן יש לשקול הפסקת הטיפול. אולם, בחולים בהם מתן התרופות הנ"ל הוא בחשיבות גבוהה (כמו לאחר אירוע מוחי או הכנסת תותב (סטנט) ללב בששת החודשים האחרונים) יש להתייעץ עם רופא המשפחה, נוירולוג, קרדיולוג או מרפאת קרישה לגבי הסיכון בהפסקת הטיפול. בנבדקים בהם הטיפול בתרופות אלו נעשה למניעה בלבד, מומלץ להפסיקן כשבוע טרם הבדיקה, תוך התייעצות עם הרופא המטפל.
מטופלים הנוטלים קומדין הנם בסיכון מוגבר לדימום במידה ותבוצע כריתת פוליפ, ולכן ההמלצה היא להפסיק את הטיפול בקומדין כשבוע טרם הבדיקה ולשקול החלפתו בקלקסאן. במקרים אלו יש לבצע תפקודי קרישה יום לפני הבדיקה. את הקלקסאן יש להפסיק 12-24 שעות לפני הבדיקה. אנו ממליצים להתייעץ גם עם רופא המשפחה. לאחר הבדיקה נמליץ על המשך הטיפול.
עליכם לצום שמונה שעות לפני הבדיקה. ניתן לשתות מים צלולים עד 3 שעות לפני הבדיקה.
כן. הבדיקה כרוכה לרוב בטשטוש עמוק ולכן קיימת סכנה שהמידע הרפואי שיימסר לך יישכח, כמו כן לא ניתן לנהוג ברכב משך כ-12 שעות לאחר הבדיקה. מומלץ שתלוו עד לביתכם ביום הבדיקה.
משך השהות הממוצעת במכון היא כ-2-3 שעות. במקרים מסוימים משך השהות עלול להתארך כתלות באופן ההתאוששות ומורכבות הבדיקה, שלך או של הנבדקים האחרים באותו היום. יש להגיע בשעה שנקבעה לך.
המלווה יוכל ללוות אותך עד לחדר ההכנה לבדיקה, אך במהלכה הוא מתבקש לחכות לך בחדר ההמתנה. במקרים מיוחדים בלבד ניתן להסכים לנוכחות של המלווה בזמן הבדיקה, אך הדבר תלוי בהסכמת הצוות הרפואי.
מיד לאחר שמתעוררים ניתן להתחיל לשתות. עם צאתך תוכל ליהנות מארוחה טובה ומזינה. בדרך כלל אפשר לאכול ארוחה רגילה, אבל חלק מהנבדקים מרגישים יותר טוב כאשר מתחילים לאכול בהדרגה.
לא, הנהיגה אסורה עד כ 12-שעות לאחר הבדיקה. יש להגיע לבדיקה עם מלווה.
ניתן לפנות לבית החולים במספר 03-7752000. משם תנותב שיחתך לגורם רפואי שיספק מענה טלפוני. עם זאת, המענה הטלפוני הוא ראשוני בלבד ולא מחליף התייעצות עם רופא. במידה והמצב לא יציב מומלץ לפנות מיידית לחדר המיון הקרוב למקום מגוריך ולהביא עמך את דו"ח הבדיקה.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.