נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
החלפה מלאה של מפרק הירך (Total hip replacement/arthroplasty) היא אחת מהפרוצדורות האורתופדיות המוצלחות ביותר שמבוצעות כיום. ניתן לבצע את ההליך בבית החולים רפאל עם נבחרת הרופאים המובילים בישראל, בזמינות תורים גבוהה, טכנולוגיות מתקדמות ותנאי אשפוז המזכירים את עולמות האירוח היוקרתי.
עבור מטופלים עם כאבים במפרק הירך מסיבות שונות הניתוח יכול להקל על כאבים, להשיב את תפקוד המפרק ולשפר את איכות החיים. בניתוח זה, מוחלפים חלקי מפרק הירך הפגועים במשתלים ליצירת מפרק מלאכותי, שיתפקד כחמש עשרה שנים לפחות. רוב מוחלט של המטופלים חווים הקלה משמעותית בכאבים ובמגבלה התפקודית לאחר הניתוח.
ניתוח להחלפת מפרק הירך נדרש כשהמפרק נשחק ונפגע עד כדי הגבלה בתנועה והתפתחות כאבים גם במנוחה. הסיבה הנפוצה ביותר לפניה לניתוח זה היא אוסתאוארתריטיס (Osteoarthritis), מצב דלקתי המתפתח בגיל המבוגר בעקבות שחיקה וניוון של המשטחים הסחוסיים שבתוך המפרק, דבר שגורם לפגיעה בעצמות ולעיוותן בצורה שמגבילה את תפקוד המפרק. סיבות נפוצות נוספות הן שבר של עצם הירך, דלקת מפרקים שיגרונית ומצבים שמפריעים להתפתחות העצם (דיספלזיה גרמית).
הפניה לניתוח החלפת מפרק תהיה לאחר כישלון או אי-הטבה לאחר טיפולים שמרניים למפרק כמו פיזיותרפיה או הזרקת סטרואידים. במקרה של שבר חריף ישנה עדיפות לפניה ישירה לניתוח על פני טיפולים אחרים. הטיפול ניתוחי מומלץ כשקיימים כאבים עזים במפרק בנפיחות ובנוקשות של הירך והגבלה בתנועה ופגיעה בתפקוד היומיומי ובאיכות השינה, והופכים אותם לבלתי נסבלים. הפניה לניתוח תעשה בכל מקרה בהתייעצותו והמלצתו של הרופא/ה המנתח/ת.
לקראת הניתוח, תוכלו לשמוע על הגישות והחלופות השונות – החלפה מלאה, בה מוחלפים שני צדי המפרק (הירך והשקע באגן בו הוא יושב), מול החלפה חלקית, בה מחליפים רק את הקצה העגול שבראש עצם הירך. כמו כן, הניתוח יכול להתבצע בכמה גישות שונות: קדמית, אחורית או לטרלית (צדית).
גישה קדמית
החלפת מפרק ירך בגישה קדמית (Direct Anterior Approach) תוארה לראשונה כבר בשנות ה-40 של המאה הקודמת. היתרון המרכזי בה הוא השמירה על השרירים המקיפים את מפרק הירך במהלך הניתוח. כמו כן, בגישה זו ההחלמה נחשבת מהירה יותר, עם שיפור מהיר בטווחי התנועה, וסיכון נמוך לפריקה של הירך אחרי הניתוח.
גישה אחורית
בגישה זו ניתן לחשוף היטב את כל מפרק הירך, ולהשיג גישה טובה הן לעצם הירך והן לעצם האגן, והיא שומרת על כמה מהשרירים החשובים לאיזון ולשיקום מאוחר יותר – השרירים המרחיקים (אבדקטורים) של הירך.
גישה לטרלית (צדית)
בקנדה, לדוגמה, כ-60% מהמנתחים מעדיפים לבצע החלפה מלאה של הירך בגישה זו, בין היתר בזכות החשיפה הטובה של המפרק שגישה זו מאפשרת הן לעצם הירך והן לעצם האגן. גם בגישה זו הסיכון לפריקה של הירך אחרי הניתוח הוא מזערי.
לפני הניתוח תעשה הרדמה כללית או אזורית ולעתים תעשה גם הרדמה ישירה של אזור מפרק הירך בו מבוצע הניתוח, במטרה להפחית את הכאבים אחרי הפרוצדורה. מפרק הירך עצמו בנוי כמכתש ועלי, ועצם הירך שקועה כעלי בתוך המכתש שיוצרת עבורה עצם האגן. במהלך החלפה מלאה של מפרק הירך מוחלפות שתי העצמות בחלקים עשויים מתכת ופלסטיק הדומים בצורתם לצורת העצמות. בניתוח מסירים את חלקי המפרק החולים ולרקמה הבריאה מחברים את המשתלים שמהם יורכב המפרק החדש.
רובוט ה- MAKO הינו פלטפורמה טכנולוגית ייחודית מדויקת ומתקדמת ביותר מסוגה בעולם.
מערכת ה MAKO פותחה במיוחד לצורך החלפת מפרקי ירך וברך. ברחבי העולם נעשו עד היום מאות אלפי ניתוחים בעזרת רובוט ה MAKO, עם תוצאות המבטיחות חזרה מלאה לפעילות.
באמצעות הרובוט מבצעים הדמיית תלת מימד של המפרק המנותח, בסיוע סריקת CT, דבר המאפשר תכנון קדם ניתוחי וביצוע מדויק של הניתוח, ובכך לשפר את שביעות הרצון של המטופלים מהניתוח, לעזור בהחלמה מהירה, להגיע לתפקוד אופטימלי של המפרק, ואת שרידות המשתל לאורך זמן.
בית החולים רפאל הינו היחיד בישראל שמחזיק את רובוט ה-MAKO.
לפני הניתוח
במהלך הניתוח
לאחר הניתוח
הטכניקות בהן משתמשים מנתחים לביצוע הניתוח נמצאות בפיתוח מתמיד ועם השנים הן הופכות לפחות פולשניות – עובדה שמקצרת את משך ההחלמה והחזרה לתפקוד.
החזרה לתפקוד אחרי הניתוח היא לרוב מהירה ומטופלים רבים משתחררים לביתם תוך זמן קצר יחסית, בהתאם למצבם בריאותם.
כחלק מתהליך ההחלמה חשוב לשלב גם טיפולים פיזיותרפיים ופעילות גופנית מותאמת בהתאם להמלצות הרופא/ה המטפל.
ניתוח החלפת ירך הוא ניתוח נפוץ למדי והרוב המוחלט של המטופלים עוברים את ההליך ללא סיבוכים. עם זאת כמו בכל ניתוח ישנם סיכונים ועלולים לצוץ סיבוכים. הסיבוכים העיקריים האפשריים בניתוח זה כוללים נוקשות של המפרק, זיהום של האתר הניתוחי ולעתים של השתלים – מצב זה מצריך ניתוח חוזר. לעתים יכול להתפתח דימום לא צפוי לתוך חלל המפרק ועלולה גם להיווצר פגיעה ברצועות, בכלי הדם או בעצבים שעוברים מסביב לברך. יכול להיווצר קריש בוורידי הרגל (Deep Vein Thrombosis – DVT), שמצריך טיפול בנוגדי קרישה, וכן עלולים להתפתח כאבים במפרק לאחר הניתוח. בחלק מהמקרים הברך החדשה לא תהיה יציבה מספיק ותצריך ניתוח נוסף על מנת לתקן את יציבות השתלים.
בית החולים רפאל, הממוקם בפארק עתידים בתל אביב, הינו בית החולים המתקדם בישראל, אשר בבסיס החזון העומד מאחורי הקמתו, ניצב ערך המצוינות. החתירה הבלתי-מתפשרת הזו למצוינות בכל תחום הנוגע לאיכות הטיפול ולחוויית המטופל, הפכו את רפאל לבחירה המועדפת על-ידי ציבור המטופלים והקהילה הרפואית, כאחד.
בבית החולים מבוצעים ניתוחים על ידי נבחרת הרופאים מהמובילים בישראל במגוון תחומים במטרה להביא לציבור רפואה איכותית ומתקדמת תוך שימוש בטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. בית החולים מעניק תנאים נוחים במיוחד, בסטנדרטים המוכרים מעולמות האירוח.
המצוינות של בית החולים רפאל באה לידי ביטוי בכל אחת מהמחלקות והמכונים הפועלים בו, כמו גם בתנאי האשפוז יוצאי הדופן, באיכות השירות והיחס האישי ובמקצועיות של הצוותים השונים.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.