חזרה

ביתוק קרום בתולין

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב

קרום הבתולין הוא רקמה שמכסה את פתח הנרתיק. הקרום הוא זכר לתהליך ההתפתחות של מערכת הרבייה הנקבית ובדרך כלל נותר רק חלק קטן ממנו כך שהוא מנוקב.

בחלק מן המקרים תהליך היווצרות הנקב בקרום אינו מושלם, וכך צורת הקרום יכולה להתקבל במגוון צורות: החל מקרום ללא נקב (Imperforate Hymen), היווצרות של נקב קטן מדי או היוותרות של מחיצות על גבי פתח הנרתיק.

שינויים אלו עלולים לגרום לחסימה של מוצא הנרתיק וכך להיווצרות של עודף ריר או של הפרשות בחלל הרחם, מה שעלול לגרום לכאבים ולאי-נוחות. לעיתים, קרום בתולין עודף גם יכול לגרום לקושי בהנחת טמפון או בקיום יחסי מין הכוללים חדירה נרתיקית.

ביתוק קרום הבתולין (Hymenectomy/Hymenotomy) הוא הליך בו מסירים את עודפי הרקמה מקרום הבתולין על מנת לאפשר תפקוד תקין של הנרתיק.

מתי יש לפנות לניתוח?

במקרים רבים של קרום בתולין מלא או חסימה של מוצא הנרתיק, יש לעבור ניתוח לתיקונו. ברוב המקרים מדובר בניתוח קטן ופשוט, המאפשר הפרשה תקינה של הווסת.

בנות שמאובחנות עם חסימה של מוצא הנרתיק בינקות, יופנו לרוב לניתוח בתחילת גיל ההתבגרות. במידה והאבחנה נעשית בגיל מאוחר יותר, ניתן לבצע את הניתוח סמוך למועד האבחנה.

מהלך הפרוצדורה

ההליך עצמו הוא קצר וניתן לביצוע הן בחדר ניתוח והן במרפאה בה יש הכלים המתאימים. הניתוח מתבצע במסגרת אשפוז יום ואין צורך להישאר בבית החולים אחריו.

במסגרת ההליך תתבצע הרדמה מקומית לאזור. לאחר מכן, הגינקולוג/ית חושפ/ת את הקרום, מבצע/ה בו נקב וחותכ/ת את שאריות הרקמה. לאחר מכן מתבצע תפר על-מנת למנוע דימום.

ההליך לוקח מספר דקות ונעשה כאמור תחת הרדמה מקומית בדרך כלל.

לפני הפרוצדורה

לפני ההליך תבדקי על ידי גינקולוג/ית מומחה/ית. כמו כן, ייבחן גם את תיקך הרפואי ואת הבדיקות המקדימות, במידה ונעשו.

התאוששות לאחר הפרוצדורה

רוב המטופלות יחוו שיפור משמעותי של הכאבים לאחר ביתוק הקרום. חסימה של מוצא הנרתיק אינה מקושרת להפרעות מבניות נוספות של מערכת הרבייה, כך שבהיעדר תסמינים אחרים אין צורך בבדיקה או בהדמיה נוספת של מערכת הרבייה לאחר הפרוצדורה.

יש להקפיד על היגיינה של האזור לאחר ההליך. במידת הצורך ניתן לקבל שיכוך כאבים, לרוב באמצעות קרם מקומי או תרופות נפוצות אחרות. בדרך כלל צפוי דימום גדול מהרגיל בשבועיים שלאחר הניתוח, המאפשר לרחם להתרוקן מתכולתו.

סיבוכים אפשריים

בשבועות של הדימום הנרתיקי לאחר הניתוח, קיים סיכון מוגבר לזיהום של אזור הרחם והאגן, לכן יש לשים לב ולפנות לטיפול רפואי בכל מקרה בו עולה החום, הדימום הנרתיקי מוגבר מאוד בכמותו או במשכו, בעל ריח רע, מלווה בכאבים שאינם מוקלים באמצעים פשוטים או בכל חשש או חשד שמתעורר.

נשמח לעמוד לשירותכם

שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.

 

שדות המסומנים ב* הינם שדות חובה

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב