חזרה

הוצאת התקן תוך רחמי

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב

התקן תוך רחמי, בין אם מדובר בהתקן נחושת או התקן הורמונלי, הוא אחד מאמצעי מניעת ההיריון היעילים ביותר. התקנים אלו יכולים להישאר במקומם מספר שנים ולאחר תפוגתם יש צורך להסירם. סיבה נוספת להסרת ההתקנים היא רצון להיכנס להריון או בגלל תופעות לוואי אפשריות של ההתקן, כגון כאב או דימום.
ברובם המוחלט של המקרים, הוצאת ההתקן היא פעולה פשוטה ונטולת סיבוכים.

מתי תתבצע הוצאה של התקן תוך רחמי?

במקרים בהם פג תוקפו של ההתקן או שברצונך להיכנס להריון, יש להסיר את ההתקן. כמו כן, ייתכן שיומלץ לך על-ידי הרופא/ה להוציאו במקרים של הידבקות בזיהומים המועברים במגע מיני, תופעות לוואי חמורות כתוצאה מהשימוש בו, תזוזה או שבר של ההתקן, או בעת כניסה לא מתוכננת להריון.

מהלך הפרוצדורה

ההתקן הוא מעין מכשיר בצורת האות "T" הממוקם בחלל הרחם, אליו מחובר חוט הנשאר בנרתיק על מנת שיהיה אפשר לשלוף אותו בקלות במידת הצורך. הפעולה המהירה מתרחשת כאשר המטופלת נחה על הכסא הגניקולוגי. במנח זה, רופא/ת הנשים ישתמש במכשיר המרחיב את פתח הנרתיק ולאחר מכן ימשוך בעדינות רבה את החוט המחובר להתקן. בעת משיכה זו, זרועות ההתקן יתקפלו, וההתקן יחליק במורד הרחם והנרתיק, ללא גרימת כאב או נזק. בעת הוצאת ההתקן ייתכן ותרגישי התכווצויות קלות. במקרים נדירים, כאשר ההתקן התוך רחמי לא יוצא בקלות, ניתן להוציאו עם מכשור פשוט בהנחיית מכשיר אולטרסאונד או בפרוצדורה הנקראת היסטרוסקופיה, שבה ניתן להתבונן בחלל הרחם על ידי החדרת סיב אופטי דרך פתח הנרתיק.
הפרוצדורה אורכת מספר דקות ומתבצעת בדרך כלל ללא הרדמה כלל. חלק מהנשים יצטרכו הרדמה מקומית.

הכנה טרם הוצאת ההתקן

הוצאת ההתקן מתרחשת במרפאת הנשים, באופן הדומה לבדיקה גניקולוגית שגרתית. אין צורך בהכנה מוקדמת לצורך התהליך. עם זאת, עלייך להכין אמצעי חלופי או משלים למניעת הריון סביב הוצאת ההתקן, אם אינך מעוניינת להיכנס להריון. תוכלי להתייעץ על כך עם הרופא/ה.

התאוששות לאחר הוצאת התקן

אין צורך להישאר באשפוז וניתן להשתחרר הביתה כבר מיד לאחר הוצאת ההתקן.

סיבוכים לאחר הוצאת ההתקן

לאחר הסרת ההתקן, חלק מהנשים יכולות לסבול מהתכווצויות או מדימומים למשך מספר שעות עד כמה ימים. חזרה של הווסת החודשית יכולה להתרחש מיד, או לקחת עד כשלושה חודשים. תוכלי לקבל על כך מידע נוסף מהרופא/ה בהתאם לסוג ההתקן שהוצא ולשיטת המניעה החדשה בה את משתמשת, אם בכלל.
כאבי בטן או עוויתות, סימני זיהום (כגון חום וצמרמורת) ודימום או הפרשה מצריכים פנייה לרופא/ה. מידע נוסף יינתן לך על ידי הרופא/ה.

נשמח לעמוד לשירותכם

שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.

 

שדות המסומנים ב* הינם שדות חובה

חייגו עכשיו
  • טלפון
    03-775-2000
  • כתבו לנו
  • בקרו אותנו
    פארק עתידים, בניין מספר 3, תל אביב