נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
בלוטות יותרת הכליה (האדרנלים) ממוקמות מעל הכליות ומפרישות הורמונים חשובים כמו קורטיזול ואלדוסטרון. הורמונים אלה משפיעים על תהליכים גופניים קריטיים, כמו שמירה על לחץ דם תקין ומאזן המלחים. כאשר קיימת פגיעה בתפקוד הבלוטות, הן עשויות להפריש הורמונים בכמויות לא תקינות, דבר שמצריך לעיתים טיפול כירורגי.
כריתת אדרנל נדרשת כאשר יש שינוי בתפקוד הבלוטה, בין אם בעקבות גידול שפיר המפריש הורמונים או גידול ממאיר (סרטני). לעתים יש צורך להוציא גידולים שפירים אשר מפרישים הורמונים ביתר שאת ומפרים את האיזון בגוף; במקרים אחרים מדובר בגידול ממאיר אשר ניתוח כירורגי מהווה את הטיפול העיקרי בו.
הניתוח מתבצע לעיתים בגישה לפרוסקופית, אך בשנים האחרונות ישנה עלייה בשימוש בגישה רובוטית, המאפשרת למנתחים לבצע את הכריתה בצורה מדויקת יותר עם פחות חתכים. גישה זו מפחיתה את הסיכון לכאבים ומקצרת את זמן ההתאוששות.
הניתוח מתבצע תחת הרדמה מלאה ואורך כ-3-4 שעות.
חלק מגידולי האדרנל, בפרט אלו המלווים בהפרשה הורמונלית, דורשים הערכה אנדוקרינולוגית בנוסף להערכה הכירורגית לפני הניתוח. חלקם אף דורשים טיפול תרופתי מקדים כדי להפחית את שיעורי הסיבוכים בניתוח עצמו.
כריתת אדרנל בגישה לפרוסקופית מקצרת את משך השהות הנדרש באשפוז לאחר הניתוח. כמו כן, היא מפחיתה את שיעור הכאבים.
ניתן לחזור בהדרגה לשגרת היומיום בהתאם להנחיות הרופא/ה. מעקב אנדוקרינולוגי עשוי להיות נחוץ במקרים של הסרת גידולים מפרישים מהאדרנל.
כיוון שקיימות בגופנו שתי בלוטות אדרנל, ניתן לחיות עם בלוטה אחת בלבד ללא הפרעה- הרופא/ה המטפל/ת יסבירו לך על כך.
בטווח הקצר לאחר הניתוח, תיתכן התפתחות של זיהום, דימום או נפיחות מקומית. הכאבים לרוב יחלפו וניתן יהיה להקל עליהם בעזרת משככי כאבים מתאימים. תיתכן פגיעה באיברים הסמוכים במהלך הניתוח.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.