נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
בלוטת התריס (הנקראת גם בלוטת התריס או תירואיד), נמצאת בקדמת הצוואר ומורכבת משתי אונות המחברת ביניהן. הבלוטה מפרישה את הורמוני התריס שאחראים על חילוף החומרים בגוף ומשפיעה בכך על מערכות רבות בגוף כמו הלב, מערכת העיכול ומערכת העצבים.
בלוטת התריס יכולה לגדול (מצב שנקרא גויטר), להיות מושפעת מגושים (שנקראים נודולות) או להיפגע מסוגים שונים של סרטן. כריתת בלוטת המגן - בחלקה או במלואה, היא טיפול אפשרי לשורה של מצבים שפירים או ממאירים הנקרא Thyroidectomy
ייתכן שיומלץ לכם לבצע כריתה של בלוטת התריס בנסיבות שונות. לדוגמא אם אתם סובלים מהגדלה של הבלוטה (גויטר), כך שהיא גורמת לתחושת לחץ או קושי בבליעה, או כאשר גוש (קשר) בבלוטה או כולה, מפריש הורמונים בייתר (היפרתירואידיזם). גידול ממאיר בבלוטת התריס דורש לרוב הסרה כירורגית. גודל הגידול וסוגו יכריעו אם הכריתה תהיה חלקית או שלמה.
בתחילת הניתוח מבצעים חתך רוחבי בצוואר, לרוב על גבי קפל עור טבעי כדי לאפשר תוצאה אסטטית טובה יותר. כריתה מלאה כוללת הוצאה של שתי אונות בלוטת התריס (Total thyroidectomy). במקרים אחרים כמו גידולים ממאירים קטנים או שפירים, ניתן לבצע כריתה תת-שלמה (Lobectomy), או כמעט שלמה (Subtotal), מה מושארת חלק מהבלוטה
במקרים של מחלה ממאירה עם עדות להתפשטות הסרטן לבלוטות בצוואר, יוסרו גם הן בניתוח בתירה צווארית.
הפעולה מתבצעת בהרדמה מלאה, כך שלא תהיו בהכרה בזמן הניתוח, לא תזכרו אותו ולא תחוו תחושת כאב במהלכו. הפעולה אורכת בין שעה לשעתיים אך ייתכן שהפעולה תתארך מעבר לכך.
בסיום הניתוח יתכן שישאירו באזור צינור גמיש דק שישמש לניקוז נוזלים.
הצוות הרפואי יצור עמך קשר על מנת לבקש בדיקות אותן יש להכין מראש כמו אולטרסאונד, CT, או MRI, לצד בדיקות דם לרמות הורמוני התריס (TSH). בנוסף, הרופאים יסבירו לכם על שיטת הניתוח המתאימה ביותר עבורכם. יתכן שתתבקשו לבצע שינוי בטיפול התרופתי הקבוע. רופא או רופאה מומחים להרדמה יפגשו אתכם לצורך בדיקת שיטת ההרדמה המתאימה ביותר עבורכם ומתן הסבר על ההרדמה.
לאחר סיום הניתוח והתפוגגות חומרי ההרדמה, תתעוררו בחדר התאוששות. בדרך כלל אין צורך ביותר מליל אשפוז אחד. עם זאת, ייתכן שהצוות ימליץ להישאר להשגחה נוספת. יינתנו לכם משככי כאבים על פי הצורך.
בהתאם לסוג הניתוח שבוצע, יוסבר לכם על הצורך ליטול תחליף להורמון בלוטת התריס. חשוב להקפיד על הנחיות הצוות הרפואי בנוגע לטיפול התרופתי.
כריתה של בלוטת התריס נחשבת להליך בטוח יחסית, אך כמו כל פעולה רפואית, קיים סיכוי לסיבוכים ולתופעות לוואי: ייתכנו כאבי צוואר או פגיעה בקול (ייתכן שזו פגיעה חולפת), דימום, זיהום, שינויים ברמת ההורמונים של הבלוטה שליד בלוטת התריס (פרה-תירואיד) או פגיעה בדרכי האוויר.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.