נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
ניתוח להחלפת מפרק הכתף הוא הליך רפואי בו מבצעים הסרה של חלקים פגועים במפרק הכתף ומחליפים אותם בחלקים מלאכותיים.
מאז הוצגה הטכניקה לראשונה בשנת 1951, הציוד והתותבים הלכו והשתפרו, כך שהיום ביצוע הניתוח כרוך באחוזי הצלחה גבוהים יותר, עם פחות כאבים ועם תפקוד טוב יותר של המפרק לאחר ההחלפה.
הניתוח להחלפה מלאה של הכתף נחשב היום טוב יותר מאשר החלפה חלקית בכל הנוגע להקלת הכאבים ולתפקוד המפרק בקרב אנשים עם תפקוד שרירים תקין.
ניתוח החלפת כתף מומלץ לאנשים הסובלים מכאבים חמורים בכתף, שלא הצליחו להשיג הקלה באמצעות גישות שמרניות יותר.
אוסטאוארתריטיס (Osteoarthritis) היא סוג של דלקת במפרק הנפוצה בגיל מבוגר ומקורה בשחיקה וניוון של הסחוסים בתוך המפרק, כך שהמפרק מתעוות, העצמות נוגעות אחת בשנייה ונוצר כאב.
דלקת פרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) היא דלקת מפרקית המתפתחת בעקבות הפעלה מוגברת ולא נכונה של מערכת החיסון (מחלה אוטו-אימונית), שתוקפת את מפרקי הגוף וגורמת לכאבים ועיוות של מפרקים שונים, בהם גם הכתף.
נמק א-ווסקולרי (Avascular Necrosis) הוא מצב שבו מסיבה כלשהי ניתקת אספקת הדם לעצם, חלקים בה הופכים לנמקיים. מצב זה עלול לגרום לפגיעה בתפקוד המפרק.
שבר בכתף בדרגה חמורה עלול גם הוא להביא לצורך בניתוח לתיקון השבר בכלל, ולעתים אף להחלפה של המפרק על מנת לתקן וליישר את העצמות המרכיבות את המפרק.
במקרה שבו עולה הצורך לניתוח בכתף מומלץ להתייעץ עם מומחה/ית בתחום, שיעזור להחליט האם החלפה של המפרק היא הבחירה הטיפולית המתאימה למצב.
מפרק הכתף הוא מפרק מסוג ״מכתש ועלי״ (באנגלית: Ball and Socket joint), כאשר העלי הוא חלקה העליון והכדורי למחצה של עצם הזרוע, השקועה בתוך המכתש שיוצרת עצם השכם יחד עם מספר רצועות, שרירים וגידים המקיפים את המפרק. אלה מקנים לו חוזק ויציבות מול כוח הכבידה שמושך את הזרוע מטה.
בניתוח להחלפת מפרק כתף מבצעים החלפה של ראש עצם הזרוע העגול בכדור מתכת המחובר ל״גזע״ מתכתי.
במקרים בהם מחליפים גם את ה״מכתש״ ההחלטה תלויה במידת הנזק הקיים במפרק ובמידת התפקוד של מערכת השרירים המייצבת את הכתף. ההחלטה נעשית על פי שיקל דעתו/ה של המנתח/ת המבצע את ההליך.
שיעור הסיבוכים לאחר ניתוח זה הוא נמוך מחמישה אחוזים.
בין הסיבוכים האפשריים ניתן למנות זיהום, פגיעה בכלי דם או בעצבים העוברים בסמוך למפרק הכתף או פגיעה בגידים ובשרירים המייצבים של הכתף.
לאחר הניתוח הזרוע תונח בתוך מתלה שיקבע את האזור המנותח ויאפשר לו להתחיל בהחלמה, וזאת לצד טיפול תרופתי נגד כאבים ולמניעת זיהום באתר הניתוח.
כבר כשבוע לאחר הניתוח ניתן להוציא את התפרים. בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח יבוצע מעקב על ידי המנתח/ת. רוב המטופלים אינם יכולים לנהוג במשך ארבע עד שישה שבועות לאחר הניתוח.
הפיזיותרפיה היא מרכיב מרכזי להצלחת הטיפול וחשוב להקפיד על ביצוע התרגילים.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.