נשמח לעמוד לשירותכם
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.
דליפת שתן אצל נשים היא תלונה יחסית נפוצה. למעשה, מחקרים מצאו שבין רבע למחצית מהנשים מתלוננות על דליפת שתן, בעיקר במאמץ ובזמן שיעול, עיטוש, התכופפות וקפיצה.
ישנן מספר סיבות אפשריות לדליפת שתן אצל נשים. לידות, שינויים הורמונליים וההתבגרות, עלולים לגרום להיחלשות שרירי רצפת האגן ורקמות החיבור שמחזיקות את דרכי השתן, המביאים להגברת הסיכוי לדליפת שתן.
ישנן מספר דרכים ניתוחיות לטפל בדליפת שתן במאמץ אצל נשים, כאשר השיטות המרכזיות היום עושות שימוש במתלה (סרט) המחזק את רצועות מערכת השתן ומפחית את הסיכוי לדליפת שתן.
מבין השיטות שעושות שימוש בסרט נפוצה במיוחד שיטה שנקראת ׳סרט נרתיקי חופשי ממתח׳, או TVT (Tension-free Vaginal Tape).
ייתכן שרופא או רופאה ימליצו לבצע ניתוח לטיפול בדליפת שתן אם את מרגישה שדליפת השתן משפיעה על איכות חייך ואם טיפולים אחרים לא הצליחו לשפר את המצב.
כך למשל, ייתכן שיומלץ לך לנסות קודם תרגילי פיזיותרפיה של רצפת האגן, אותם מבצעים לאחר הדרכה של איש או אשת מקצוע מוסמכים.
גם שינויים מסוימים באורח החיים, כמו הורדת המשקל, טיפול בעצירות והפסקת עישון, יכולים לשפר את המצב.
ניתוח לטיפול בדליפת שתן הוא ניתוח זעיר-פולשני – ניתוח שאינו דורש ביצוע של חתכים גדולים.
במהלך הניתוח מבצעים חתך פנימי קטן בתוך איבר המין ושני חתכים קטנים באזור הבטן התחתונה. דרך פתחים אלו מכניסים את הסרט, שמיוצר מחומר מיוחד. את הסרט מניחים מסביב לצינור השתן ותופרים אותו למקום, כך שיתמוך בדרכי השתן.
ייתכן שלאחר מכן תוכנס מצלמה זעירה אל תוך כיס השתן על מנת לוודא שלא נוצר נזק בזמן הפעולה.
הניתוח יכול להתבצע בהרדמה מקומית או אזורית (כך שאת ערה, אך לא מרגישה כאב באזור הניתוח), בטשטוש (כשאת מנמנמת, אך לא מרגישה כאב באזור הניתוח) או בהרדמה מלאה (כשאת ישנה לחלוטין), ואורכו לרוב נע בין 20 ל-40 דקות.
לפני הניתוח תיפגשי עם רופא או רופאה עם מומחיות בגינקולוגיה ועם ניסיון באורו-גינקולוגיה (התחום הרפואי שעוסק בדרכי השתן אצל נשים).
הרופא/ה יבדקו אם את מתאימה לניתוח, אם עדיף לנסות קודם טיפולים אחרים, או אם לפנות לניתוח בשיטה אחרת. לאחר ההסבר, תוכלי לשאול כל שאלה ותתבקשי לחתום על טופס הסכמה.
בנוסף, בהתאם לשיטת ההרדמה שתיבחר, תיפגשי גם רופא/ה עם מומחיות בהרדמה. הרופא/ה ישאל אותך על מצבך ועברך הרפואי וימליץ על שיטת ההרדמה המועדפת עבורך.
לעיתים, תתבקשי להביא איתך בדיקות כגון אק״ג, צילום חזה ובדיקות דם. הצוות הרפואי והסיעודי יסבירו לך על אלה.
לעיתים קרובות ניתן להשתחרר הביתה כבר באותו היום, או ביממה הראשונה לאחר הניתוח.
ייתכנו כאבים או חוסר נוחות בימים הראשונים, וניתן לטפל בהם באמצעות משככי כאבים בהתאם להמלצת הצוות.
חזרה לפעילות אחרי הניתוח יכולה לקחת בין שבוע ל-4 שבועות. הצוות יספק לך הנחיות בנוגע להתאוששות לאחר הניתוח והפעולות שיש להימנע מהן.
כמו כל פעולה רפואית, גם לניתוח TVT לטיפול בדליפת שתן עלולים להיות סיבוכים ובהם סיבוכים שקשורים להרדמה, לדימום, לזיהום, לחוסר הטבה בדליפה, לפגיעה בדרכי השתן, לקושי בהתרוקנות או לסיבוכים אחרים, עליהם יסבירו לך לפני ההליך.
ניתוח TVT נחשב לטיפול יעיל בדרך כלל, עם אחוזי הצלחה הנעים בין 80% ל-90%. מחקרים ארוכי-טווח מצאו שתוצאות חיוביות יכולות להישמר למשך שנים ארוכות.
שעות הפעילות של מרכז השירות והמידע: ימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:30
טלפון: 03-7752000. בנוסף ניתן להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר באתר
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם.